Švedski selektor pozvao Ibrahimovića i iznenadio cijeli svijet

Iako ima 41 godinu

Švedski selektor pozvao Ibrahimovića i iznenadio cijeli svijet

E. Oštraković

Selektor Švedske, Janne Anderson, odlučio je da pozove napadača Milana Zlatana Ibrahimovića za kvalifikacione utakmice za naredno Evropsko prvenstvo protiv Belgije i Azerbejdžana.

Iako se nedavno oporavio od povrede zbog koje je bio van terena devet mjeseci, Ibrahimović se našao na spisku reprezentacije Švedske.

On će biti dio nacionalnog tima koji će pokušati izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.

"Stalno smo bili u kontaktu. Sada se osjeća jako dobro i ima to iskustvo koje nam treba. Ideja je da uđe i doprinese na terenu, inače ne bi dobio poziv", rekao je Anderson.

U dresu Švedske legendarni napadač postigao je 62 gola u 121 odigranoj utakmici.

Kada je riječ o Milanu, Ibrahimović ima važeći ugovor do kraja sezone, ali klub ga nije prijavio za nastup u Ligi prvaka.

Kada je riječ o spisku fudbalera Švedske tu su:

Golmani: Viktor Johansson , Kristoffer Nordfeldt, Robin Olsen

Igrači: Joel Andersson, Ludwig Augustinsson, Hjalmar Ekdal, Gabriel Gudmundsson, Isak Hien, Emil Holm, Edvin Kurtulus, Victor Nilsson, Carl Starfelt, Viktor Claesson, Albin Ekdal, Anthony Elanga, Emil Forsberg, Samuel Gustafson, Viktor Gyokeres, Zlatan Ibrahimović, Alexander Isak, Jesper Karlsson, Jesper Karlstrom, Dejan Kulusevski, Kristoffer Olsson, Robin Quaison i Mattias Svanberg

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Obje utakmice Švedska igra na domaćem terenu, a prva je 24. marta protiv Belgije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi