Posljednji susret dvije legende - Ovakav respekt kod Ibrahimovića rijetko ko ima
Zlatan Ibrahimović nije čovjek koji javno pokazuje emocije prema protivnicima, ali Ribery je neko poseban u svijetu fudbala (Foto: Screenshot)

Ribery obradovao Zlatana

Posljednji susret dvije legende - Ovakav respekt kod Ibrahimovića rijetko ko ima

M. Šljivak

Susret dvije fudbalske legende Zlatana Ibrahimovića (41) i Francka Riberyja (39) privukao je veliku pažnju pred večerašnji duel Serije A između Milana i Salernitane koji se igra na San Siru.

Zlatan Ibrahimović i Franck Ribery obilježili su jednu fudbalsku eru. Ovaj duo je nekada bio u samom svjetskom vrhu i očigledno da između njih vlada veliko poštovanje.

Pred večerašnji duel Milana i Salernitane na San Siru njihov susret privukao je veliku pažnju. Bio je to izuzetno srdačan pozdrav i obojica su pokazala izuzetno poštovanje.

Ibrahimović rijetko pokazuje respekt prema bilo kome. Ipak, Ribery je očigledno čovjek kojeg Zlatan izuzetno poštuje i to je večeras i pokazao pred utakmicu.

Zlatan će se vjerovatno naći večeras na terenu. Iako ima 41 godinu Ibra je još uvijek aktivan i ne zna se kada će okončati karijeru.

Oglasi

S druge strane Ribery je prije nekoliko mjeseci odlučio da ode s terena. Nije više mogao pružati partije na visokom nivou i odlučio je kako je bolje da završi karijeru.

Ipak, iz poštovanje prema Salernitani odlučio je ostati kao dio stručnog štaba kako bi pomogao igračima da što lakše izbore opstanak u društvu najboljih timova Italije.

Ovo je vjerovatno i posljednji susret dvije fudbalske ikone. Izvjesno je da će legendarni Francuz Ribery na kraju sezone napustiti Salerno i da će se povući iz svijeta fudbala jer nema previše interesa da se bavi trenerskim poslom.

S druge strane za Zlatana se još uvijek ništa ne zna. On je u 42. godini života još uvijek aktivan, ali pitanje je hoće li dobiti novi ugovor s Rossonerima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ako se to ne desi, očekuje se da će Ibra ostati u stručnom štabu kluba. On bi trebao biti taj koji će igrače pripremati za velike utakmice, jer ima ogromno iskustvo i zna uputiti riječi koje diži samopouzdanje.

Ove fudbalske ikone bilo je izuzetno zadovoljstvo gledati svih godina na fudbalskim terenima i definitivno su bili među najboljim igračima svijeta.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi