Ibrahimović u nedjelju puni 40 godina, nešto ranije stigao je poseban "poklon"

Dobio poziv švedskog selektora

Ibrahimović u nedjelju puni 40 godina, nešto ranije stigao je poseban "poklon"

E. Škorić

Zlatan Ibrahimović će u nedjelju napuniti 40 godina, ali još ne razmišlja o kraju karijere.

Osim što se stavio na raspolaganje Milanu, Ibrahimović je spreman da igra i za reprezentaciju Švedske.

Kao rođendanska čestitka sada mu je stigao novi poziv švedskog selektora Janea Andersona, koji kaže da je njegovoj reprezentaciji neophodno iskustvo i kvalitet koje ima sjajni golgeter.

"Odlučio sam ga pozvati jer vjerujem da može dati veliki doprinos našem timu. Iza njega je razdoblje povreda, ali stanje je iz dana u dan sve bolje", objasnio je Andersen.

Švedska u oktobru u okviru kvalifikacija za Mundijal igra protiv Kosova i Grčke.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ibra je sa 62 gola na 118 mečeva najbolji strijelac Švedske, a u martu ove godine napustio je reprezentativnu mirovinu kako bi pomogao Švedskoj da ode na Euro, mada je kasnije zbog povrede koljena morao da propusti nastup na velikom takmičenju.

Propustit će u utorak utakmicu Lige prvaka protiv Atletico Madrida, a vjerojatno će i biti nedostupan za svoju 'rođendansku' utakmicu u nedjelju protiv Atalante, mada bi mogao da bude u timu Švedske za spomenute mečeve u oktobru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi