Ibrahimović: Uz dužno poštovanje Tottenhamu, Kaneu je bolje da ide

Šveđanin savjetuje sjajnog napadača

Ibrahimović: Uz dužno poštovanje Tottenhamu, Kaneu je bolje da ide

Iskusni švedski napadač Zlatan Ibrahimović vjeruje da je budućnost Harryja Kanea daleko od Tottenhama, naravno ukoliko on želi osvajati najprestižnije trofeje.

Ibrahimović je u razgovoru za Bethard "apelovao" na Harryja Kanea da napusti Tottenham ukoliko želi nekada osjetiti slast osvajanja ligaških titula i evropskih trofeja.

"Kada sam bio u Engleskoj vidio sam kako igra. Mislim da je dobar napadač. Još se razvija, ali radi dobre stvari", istakao je Ibrahimović, danas član LA Galaxyja, pa nastavio:

"Ipak, ja uvijek kažem, igranje u velikom klubu, pružanje dobrih partija tamo je drugačije nego igrati, uz dužno poštovanje Tottenhamu, 'običnom' klubu".

Ibrahimović je istakao da vjeruje da Kane može napraviti velike stvari, ali da mora napustiti Tottenham.

"Mislim da može uspjeti samo mora otići negdje. Ljudi vas pamte po onome što ste osvojili... Dakle, ako želi pobjeđivati mislim da mu je potrebna promjena... Tottenham ima odličnu ekipu, ali nisu na tom nivou da mogu osvajati sve trofeje, čak iako imaju fantastičnog trenera", poručio je 37-godišnji Zlatan Ibrahimović.

Kane se oglasio nakon povrede: Niko neće raditi napornije od mene, hvala na porukama

Napadač Tottenhama Harry Kane oglasio se preko društvenih mreža nakon što je saopšteno da je doživio težu povredu.

Kane je u susretu protiv Manchester Uniteda povrijedio ligamente skočnog zgloba zbog čega ga na terenu neće biti barem do marta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, navijači kluba iz Londona su ostali u šoku, a njihov napadač se vrlo brzo oglasio na društvenim mrežama.

"Povrede su sastavni dio igre, ali niko neće raditi napornije od mene da se vrati na teren. Hvala na porukama", napisao je Kane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi