Ibrakovićev "dječji vrtić" do boda na gostovanju kod Innsbrucka
Abdulah Ibraković na jednom od treninga Kapfenberga

Ibrakovićev "dječji vrtić" do boda na gostovanju kod Innsbrucka

A. Beganović

Kompletirano je 16. kola austrijske Erste lige u kojem je Kapfenberg naših Abdulaha Ibrakovića, Elvedina Herića i Amara Kvakića uzeo bod na teškom gostovanju u Innsbrucku.

Favorizirani Innsbruck, čije boje brani i nekadašnji bh. reprezentativac Anel Hadžić, bolje je otvorio susret, a u 37. minuti imao je veliku priliku za vodstvo. No, Viteritti nije bio precizan sa jedanaest metara.

Do 73. minute nije bilo golova, a onda Mensah pogađa za vodstvo Kapfenberga, ali slavlje ekipe koju s klupe predvodi Abdulah Ibraković trajalo je samo osam minuta s obzirom da je u 81. Grundler pogodio za 1:1.

Treba istaći da je Kapfenberg od 62. minute igrao sa igračem manje jer je zbog dva žuta kartona isključen N'Zi, te da zbog žutih kartona nije nastuap Herić, dok je Kvakić odradio svih 90 minuta. Hadžić je pak utakmicu odgledao s klupe za rezervne igrače.

"Veliki bod za nas, bili smo oslabljeni, a igrali smo protiv ekipe čiji proračun je četiri puta veći od našeg. Od 11 igrača čak osam je sa 20 godina i mlađi, dvojica sa 23, a samo Grgić je iskusniji sa 29 godina. Imamo sada bitan domaći susret i tu ako pobijedimo učvrstit ćemo se u sredini tabele. Cilj je proizvoditi mlade igrače i ostati u ligi i mislim da ćemo ga ostvariti", iz Austrije nam se javio Ibraković.

Vodeći Lafnitz je s minimalnih 1:0 savladao Floridsdorfer, dok je drugoplasirani Liefering pretrpio poraz na gostovanju kod amaterskog tima Rapida. Klagaenfurt je upisao minimalnu pobjedu na gostovanju kod Linza, a nekadašnji omladinski reprezentativac Bosne i Hercegovine, Benjamin Hadžić, priliku je dobio u finišu meča.

Lafnitz je vodeći na tabeli sa 37 bodova, Liefering drugoplasirani sa sedam manje, Klagenfurt je na 6. mjestu sa 24 boda, dok je Kapfenberg 10. sa 19 osvojenih bodova. Na samom dnu, odnosno na 16. mjestu je drugi tim Austrije sa 14 bodova, dok je drugi tim Rapida mjesto iznad sa 15 bodova.

Top Komentari

Bosansko
Ibrak cuda cini sa obdanistem
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi