Vrijedna pobjeda Ibrakovićevog Kapfenberga za zlatnu sredinu na tabeli

Vrijedna pobjeda Ibrakovićevog Kapfenberga za zlatnu sredinu na tabeli

Adnan Beganović

Do velika tri boda u 19. kolu austrijske Erste lige stigao je Kapfenberg kojeg s klupe predvodi bosanskohercegovački stručnjak Abdulah Ibraković.

Nakon što su u prošlom kolu ubjedljivo poraženi na gostovanju kod Linza (3:0), izabranici Abdulaha Ibrakovića su na svom terenu većeras s minimalnih 1:0 savladali Floridsdorfer te su se tako probili na 8. mjesto prvenstvene tabele.

Bolje su domaći otvorili susret, imali su terensku inicijativu, a u 22. minuti stigli su i do prednosti. Vlastitu mrežu pogodio je Holzmann, a ispostavilo se kasnije da je to i jedini pogodak nqa meču.

Nekadašnji igrač Sarajeva i Slobode, Elvedin Herić, odradio je 90 minuta za Kapfenberg, dok mladog reprezentativca Amara Kvakića nije bilo u zapisniku zbog žutih kartona.

U narednom kolu Kapfenberg gostuje kod drugog tima Austrije.

Top Komentari

Sliver
Pa, ako je u sredini tabele, onda definitivno nije zlatna sredina LoL
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi