Ibrakovićev Kapfenberg slavio i učvrstio se u sredini tabele

Ibrakovićev Kapfenberg slavio i učvrstio se u sredini tabele

A. Beganović

U okviru 17. kola austrijske Erste lige Kapfenberg naših Abdulaha Ibrakovića, Amara Kvakića i Elvedina Herića upisao je domaću pobjedu u duelu sa Vorwarts Steyra (2:0).

Nakon remija u prošlom kolu na gostovanju kod favoriziranog Innsbrucka, izabranici Abdulaha Ibrakovića su večeras na svom terenu nadigrali Vorwarts Steyr te su se sa nova tri boda učvrstili u sredini tabele.

Bolje je Kapfenberg otvorio susret, imao je više od igre, a to mu se isplatilo u 43. minuti kada je Lang nakon asistencije Amoaha pogodio za 1:0.

Sve do sudijske nadoknade rezultat se nije mijenjao, a onda je Mensah pogodio za potvrdu pobjede Kapfenberga.

Herić i Kvakić ponovo su bili na nivou, odradili su cijelu utakmicu, a Kapfenberg se nakon ove pobjede probio na 9. mjesto tabele sa 22 osvojena boda.

Top Komentari

user1605368976
Bravo KLIPAČAR!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi