Ibraković ubjedljiv s Kapfenbergom u 1. kolu Kupa

Deklasirali ekipu Purgsalla sa 6:0

Ibraković ubjedljiv s Kapfenbergom u 1. kolu Kupa

Endin Čaušević

Fudbaleri Kapfenberga ostvarili su jučer ubjedljivu pobjedu u prvom kolu Kupa Austrije.

Ekipa koju s klupe predvodi bh. stručnjak Abdulah Ibraković danas je deklasirala Purgstall sa 6:0. Kapfenberg je do prednosti stigao već u 12. minuti kada je mrežu domaće ekipe zatresao Petrović.

Do kraja prvog poluvremena gosti su uspjeli postići još dva gola. Prvo je na 2:0 povosio Elias u 25. minuti, a deset minuta kasnije pogodio je Joao Victor za 3:0.

U drugom poluvremenu ekipa bh. stručnjaka nastavila je u istom tempu. Elias je u 57. minuti postigao svoj drugi, a četvrti gol za Kapfenberg. Gosti su preko Schagerla poveli sa 5:0, a konačnih 6:0 postavio je Flecker u samom finišu utakmice. 

Kup Austrije, 1. kolo:

Purgstall - Kapfenberg 0:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi