Ibrakovićev Kapfenberg poražen kod Neustadta

Austrijska druga liga

Ibrakovićev Kapfenberg poražen kod Neustadta

Fudbaleri Neustadta slavili su danas na domaćem terenu protiv Kapfenberga pobjedu rezultatom 3:1 u okviru 28. kola austrijske druge lige.

Domaća ekipa je dobro ušla u meč pa su u 21. minuti stigli do vodstva i to nakon pogotka kojeg je postigao Rusek. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

U nastavku gledatelji su vidjeli još tri pogotka, dva u mreži gostiju i jedan u mreži domaćih. Prvo je Kapfenberg izjednačio u 67. minuti preko Budnika, ali domaći su do kraja postigli još dva gola i to preko Stefela i Đurića za pobjedu od 3:1.

Ekipa Kapfenberga, koju sa klupe predvodi bh. stručnjak Abdulah Ibraković, sada se nalazi na 6. mjestu austrijske druge lige sa 33 boda nakon 28 odigranih mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi