Ibrakoviću tri boda na gostovanju u Linzu

Austrijska Erste liga

Ibrakoviću tri boda na gostovanju u Linzu

Bh. stručnjak Abdulah Ibraković sa Kapfenbergom slavio je vrijednu pobjedu u 26. kolu austrijske Erste lige. 

Kapfenberg je danas igrao u gostima protiv Blau Weiss Linza , a iako su domaći statistički gledano djelovali opasnije, pobjedu rezultatom 2:1 je na kraju odnio tim kojeg vodi nekadašnji trener Veleža, Čelika i Slobode. 

Nakon što je prvo poluvrijeme završeno bez golova, u 80. minuti je prednost Kapfenbergu donio Flecker. Rezultat 1:0 bio je aktivan samo osam minuta kada je za izjednačenje pogodio Pecirep, da bi minutu kasnije Maier vratio prednost Kapfenbergu i postavio konačnih 2:1. ol

Za razliku od Ibrakovića, razloga za slavlje u 26. kolu Erste lige nije imao mladi bh. napadač Smail Prevljak. Njegov Liefering je poražen sa visokih 5:0 od Wattensa. 

Erste lige: 

BW Linz - Kapfenberg 1:2

FAC Wien - LASK 1:3

Neustadt - Austria Lustenau 1:1

Wattens - Liefering 5:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi