Ibričić: Bio sam blizu Želje, u Kopru sam zadovoljan

Bivši bh. reprezentativac govorio za SportSport.ba

Ibričić: Bio sam blizu Želje, u Kopru sam zadovoljan

S. Mlaćo

Nekadašnji član mlade i „A“ reprezentacije naše zemlje Senijad Ibričić u ljetnom prelaznom roku pojačao je slovenski Koper.

Iako se činilo da je sve završeno oko njegovog povratka u Hajduk, to se na kraju nije desilo, pa se popularni Ibro okušao u susjednoj Sloveniji. Društvo u ovom slovenskom prvoligašu mu pravi Zlatan Muslimović, a Koper je trenutno na sredini tablice.

"Bili smo počeli dobro i na početku bili u vrhu, ali smo u par posljednjih utakmica odigrali malo loše i zato smo trenutno šesti. Zadovoljan sam sa svime hvala Bogu i nadam se da će sve potrajati što duže i naravno još kad rezultat bude bolji  bit će još ljepše.  Sa svojim igrama sam također zadovoljan,  s obzirom da igram veznog igrača, a imam i tri gola, tako da nije loše. Ali, kao što se kaže uvijek može bolje", ističe Ibričić na početku razgovora za SportSport.ba.

Iako mu je 31 godina još uvijek ne razmišlja o završetku karijere, a upitali smo ga u kojem klubu bi volio završiti svoju karijeru.

"Planovi su jedino vezani za zdravlje i samo Bože zdravlja. Sad šta će biti dalje to ćemo vidjeti. Moj klub je Hajduk i za njega je sve vezano, a sada gdje i kada će biti kraj to samo dragi Bog zna", priča popularni Ibro.

Prati igre Hajduka i novu sezonu HNL-a, pa smo ga upitali da li vjeruje da Dinamo konačno može prepustiti vrh tabele.

"Pratim naravno jer sam igrao dugo tamo i najviše zbog Hajduka, a svaki prelazni rok sam blizu Hajduka. Hajduk se u zadnje vrijeme diže i Rijeka je dosta dobra, te se nadam kako bi oni i Hajduk napokon mogli ove godine prekinuti dominaciju Dinama", riječi su ljubimca Torcide.  

Sredinom prošle sezone Ibričić se povezivao i sa sarajevskim Željezničarom, a na kraju svega potpisao je ipak za iranski Sepahan, ali i tada je imao samo riječi hvale na račun Uprave tima sa Grbavice istakavši da ne nije nemoguće da ipak nekad obuče plavi dres.

"Bilo je kontakata i ono sve prije što sam rekao tako je što se tiče ljudi u Želji je tako. Malo je falilo da zaigram dole, ali eto ko zna šta će biti u budućnosti. Uvijek je sve moguće u fudbalu", priznaje naš sagovornik.

Za kraj smo Ibričića kao sada vjernog navijača naše nogometne reprezentacije šta očekuje od ovih kvalifikacija i da li vjeruje da Mehmed Baždarević može odvesti Zmajeve na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. 

"Naravno da pratim i da sam jedan od vjernih navijača naših Zmajeva. Mislim da je Meša to sad sve posložio i to se vidjelo na zadnjih par utakmica. Ako takve nastave, a nadam se da hoće  Svjetsko prvenstvo neće doći u pitanje. Raduje isto činjenica da nam je dosta igrača došlo na okupljanje u dobroj formi i nadati se najboljem u ove dvije utakmice", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba Senijad Ibričić. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi