Ibričić: Budimo strpljivi, zdravlje je na prvom mjestu
Foto: EPA

I u Sloveniji prekinuto prvenstvo

Ibričić: Budimo strpljivi, zdravlje je na prvom mjestu

Epidemija koronavirusa poslala je na prinudni odmor i sve fudbalere u Sloveniji.

Kako bi se spriječilo širenje virusa i fudbaleri u Sloveniji iz predostrožnosti moraju u karantin, uključujuči i našeg Senijada Ibričića, koji ove dane provodi u uskom porodičnom krugu.

I Ibričiću je u ovom trenutku fudbal u drugom planu...

"Naravno da svi želimo da se što prije vratimo na teren, jer ovo nikada niko nije zamišljao, ali sada je zdravlje na prvom mjestu. Nemamo nikakav utjecaj na to. Kada je riječ o nečemu tako opasnom kao što je koronavirus, tada nam je lakše naviknuti se da ne možemo raditi ono što najviše volimo", izjavio je naš nekadašnji reprezentativac za zvaničnu stranicu Domžala.

Ibričić i saigrači su dobili upute šta da rade kako bi koliko-toliko ostali u formi.

"Ovih dana radimo po invidualnim programima koje smo dobili od trenera, ali nadam se da će što prije sve proći. Svi zajedno želimo da se vratimo u svoj uobičajeni život i na taj način počnemo svoj posao iznova."

Ima i poruku za sve ljude.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Savjetujem ljudima da poštuju preporuke ljekara i nadležnih ljudi. Moramo poštovati sve mjere, paziti na zdravlje i čekati da prođe ova neugodnost", poručio je Ibričić.

Fudbalski savez Slovenije je obustavio takmičenje do kraja marta.

Promo

Top Komentari

nijepoznat
Tako je
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi