Ibričić napustio Tursku: Gdje će nastaviti karijeru?
FOTO: EPA

Veliki interes za Ibričićem

Ibričić napustio Tursku: Gdje će nastaviti karijeru?

Nekadašnji bh. reprezentativac Senijad Ibričić raskinuo je saradanju sa turskom Karsiyakom. 

Ibričić se spletom okolnosti u protekloj polusezoni nije pretjerano naigrao u dresu Karsiyake i upisao je samo sedam nastupa, ali uprkos tome za njegove usluge vlada veliki interes i ubrzo bi biti poznato gdje će nastaviti karijeru.

Već neko vrijeme se povezuje sa dolaskom u FK Željezničar, a popularnim Manijacima nadu u eventualni transfer vratio je videozapis na kojem Ibričić zajedno sa prijateljima pjeva njihovu omiljenu pjesmu, Tifinu Grbavicu. 

Također, nije nemoguće i da se Ibričić vrati u Hajduk. Mnogi bi ga navijači htjeli ponovno vidjeti na Poljudu, pogotovo kad se u obzir uzme da ovaj plemeniti veznjak još uvijek nije ušao u pozne igračke godine (30). 

Vrijedi podsjetiti da je Ibričić za reprezentaciju BiH odigrao 42 utakmice i pritom se četiri puta upisao u listu strijelaca, a oprostio se poslije Svjetskog prvenstva Brazilu na kojem je bio jedini naš igrač bez minutaže. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.