Sjećate li ga se? Zlatni dječak je od danas profesionalac

Karamoko Dembele se vezao za Celtic

Sjećate li ga se? Zlatni dječak je od danas profesionalac

Svjetska javnost je krajem 2016. godine ostala u čudu kada je za U-20 tim Celtica debitovao Karamoko Dembele, tada 13-godišnji dječak.

Dembele je nakon toga proglašen jednim od najvećih svjetskih talenata, dobio je ponude da nastupa za tri reprezentacije ali je na kraju ipak odabrao Škotsku, u kojoj je odrastao, ispred Obale Slonovače, zemlje porijekla, i Engleske u kojoj je rođen.

Kada je Karamoko Dembele stigao u Celtic imao je samo devet godina, a danas je dočekao dan za koji vjerovatno nije mogao ni sanjati da će doći tako brzo.

Naime, sada 15-godišnji Dembele potpisao je prvi profesionalni ugovor sa Celticom i to do 2021. godine, a zadužio je dres sa simboličnim brojem 77.

"Puno mi znači što ću profesionalnu karijeru početi u Celticu u koji sam stigao vrlo mlad. Želim što prije izboriti ulazak u prvu momčad", poručio je Dembele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi