Icardi: Džeko je bolji od mene, a razlog je vrlo jednostavan

Sasvim iskrena izjava

Icardi: Džeko je bolji od mene, a razlog je vrlo jednostavan

Napadač Intera Mauro Icardi je sinoć postigao dva pogotka u pobjedi nad Fiorentinom (4:2) i tako se izjednačio sa Edinom Džekom na prvom mjestu liste strijelaca Serije A.

Sjajni napadač je nakon utakmice bio najzanimljivija ličnost u mix zoni, a novinari su ga upitali i za mišljenje o našem reprezentativcu.

Icardi je, pomalo iznenađujuće, sasvim iskreno poručio da Džeku smatra boljim igračem od sebe.

"Džeko je bolji od mene. Razlog je vrlo jednostavan; u karijeri je postigao više golova i napravio je veće stvari od mene. Ja trebam još mnogo raditi i pogađati da dođem na taj nivo", rekao je Icardi, te se potom osvrnuo na meč s Fiorentinom:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Napokon smo pobijedili i odigrali jednu dobru utakmicu. Napravili smo jedan korak naprijed. Nisam iznenađen dobrom igrom jer sam na treninzima vidio da smo raspoloženi, a nekada imam osjećaj kao da se bojimo da pobijedimo".

Mauro Icardi i Edin Džeko imaju po 12 postignutih pogodaka i vode na listi strijelaca Serije A ispred Andree Belottija sa 10 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi