"Icardi nije za kapitena, ali namjerno mu nisam htio oduzimati traku"

De Boer se prisjetio dana u Interu

"Icardi nije za kapitena, ali namjerno mu nisam htio oduzimati traku"

Mauro Icardi je već duže vrijeme kapiten Intera i definitivno najbolji igrač ovog kluba, za koji je na 187 utakmica postigao čak 109 golova.

Međutim, nisu svi mišljenja da 25-godišnji Argentinac treba biti kapiten Nerazzurra, a jedan od njih je i njegov nekadašnji trener Frank de Boer.

Holanđanin je na klupi Intera boravio jako kratko, od augusta do novembra 2016. godine, a tokom njegovih 14 utakmica koliko ih je sakupio trenirajući slavni klub sa Meazze, Icardi je bio kapiten iako on nije smatrao da tako treba biti.

"Icardi je sjajan igrač, ali sigurno nije za kapitena. On je uradio neke stvari koje nisu dostojne jednom kapitenu, recimo svađao se sa navijačima Intera... Ali, namjerno mu nisam htio oduzimati traku jer bi se to negativno odrazilo i na njega, i na atmosferu u svlačionici", rekao je De Boer, koji zna ko je pravo rješenje za Interovog kapitena:

"Ako mene pitate, Samir Handanović je idealan za tu ulogu. Bez ikakve dileme".

Potražite više informacija na temu Serie A:

De Boer je ipak podvukao da nema nikakvih problema sa Icardijem.

"Icardija mnogo volim kao fudbalera. Od prvog treninga sam vidio koliko je taj momak dobar igrač i koliko se trudi. Zabijao je iz svih mogućih pozicija, a evo, već je četiri godine na vrhu i to nešto govori".

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije