Ide putem propasti kojim su išli Gazza i Best

Psihijatar upozorio Waynea Rooneya

Ide putem propasti kojim su išli Gazza i Best

Wayne Rooney je upozoren od strane psihijatra da bi mogao da postati novi Paul Gazza Cascoigne nakon još jednog u nizu inicidenata vezanih za alkohol.

Zvijezda Evertona prošle sedmice je odstranjena iz saobraćaja zbog vožnje VW Beetlea koji je pripadao 29-godišnjem uredskom radniku, s kojim se sastao na noćnom izlasku.

On je optužen za vožnju u pijanom stanju, a Steve Pope, koji je radio sa Paulom Gascoigneom i Georgeom Bestom, upozorio je Rooneya da mu je potrebana pomoć u odvikavanju od alkohola.

"Waynovo kažnjavanje za vožnju u pijanom stanju je još jedan primjer da je njegov život izvan njegove kontrole", rekao je za Pope za "The Sun". 

"On pokazuje sve znakove da postane novi Gazza - ili još gore, George Best. S druge strane ne pokazuje znakove da shvata ozbiljnost svoje situacije. Wayne treba da se oporavi u životu i potrebna mu je pomoć svih onih koji su oko njega - njegove supruga, menadžera, njegovog agenta, prijatelja..."

Rooney je dao sebi oduška nakon što je postigao dva gola u tri utakmice Premier lige nakon povratka u Everton iz Manchester Uniteda.

Nije bio uz reprezentativce Engleske na Malti kada je uhapšen, jer je prethodno odlučio da se oprosti od nastupa za reprezentaciju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Da će mu Pope bogzna koliko pomoći u odvikavanju i neće. Besta i Gazzu je momački izvukao iz gabule alkoholizma. Jedan je od već umro, drugi se nekako održava u životu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi