LGBTQ zajednica u Francuskoj bijesna zbog igrača PSG-a: Religija nije dio sporta, trebaju ga kazniti

Gueye nije htio biti dio takve podrške

LGBTQ zajednica u Francuskoj bijesna zbog igrača PSG-a: Religija nije dio sporta, trebaju ga kazniti

E. Čaušević

Vezni fudbaler PSG-a, Idrissa Gana Gueye, našao se u centru pažnje javnosti nakon što je odbio da nastupi na meču protiv Montpelliera.

PSG je u subotu u gostima deklasirao Montpellier sa 4:0, a Gueye uopšte nije bio u sastavu. Iz kluba su poručili da ima problema s povredom, no ubrzo su francuski mediji otkrili da to nije istina.

Ugledni L'Equipe objavio je jutros da je Gueye odbio da igra zbog detalja na dresovima PSG-a.

Naime, brojevi na dresovima PSG-a bili su u duginim bojama u znak podrške LGBTQ+ zajednici. No, Gueye je odbio da igra, a mediji u Francuskoj smatraju da je to uradio zbog vjerskih razloga.

Objavili su da je Gueye itekako posvećen islamu, te da je zbog vjere odlučio da odbije da na taj način pruži podršku LGBTQ+ zajednici.

Nakon svega oglasio se i predsjednik LGBTQ+ sportske federacije u Francuskoj, Eric Arassus, koji je kritikovao veznjaka PSG-a i poručio je da on treba biti kažnjen zbog svog poteza.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Idrissa Gueye je sjajan fudbaler, ali religija nije dio sporta. Svaki igrač je sudjelovao u tome i nosio je taj dres osim njega. Njega trebaju sankcionisati zbog toga. Njegovi izgovori pokazuju da klub i liga dozvoljavaju da se homofobija dešava", poručio je Arassus.

Top Komentari

MUFCDOGROBA
Nek je *****luk dio sporta, ****m vam mater bolesnu vas je izbor biti *****cina a njemu nije izbor reci da nece nosit dres sa *****skim zastavama... Fuj majku vam ****m sve vas treba u glavu tuc
12 0
Hordas_00
Pa svi koji su normalni neće podržati te bolesnike
12 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi