Fudbaler PSG-a odbio igrati utakmicu zbog duginih boja na dresovima, pa su shvatili da je musliman

Ima jasan razlog zašto je to odbio

Fudbaler PSG-a odbio igrati utakmicu zbog duginih boja na dresovima, pa su shvatili da je musliman

Endin Čaušević

PSG je za vikend pobijedio u gostima Montpellier sa 4:0, a gosti iz Pariza nastupili su u zanimljivim dresovima na ovom meču.

Naime, igrači PSG-a su igrali u gostujućoj garnituri dresova utakmicu protiv Montpelliera, a iz kluba su odlučili da brojevi na dresovima budu u duginim bojama.

Na taj način PSG je pružio podršku LGBTQ+ zajednici, ali nisu baš svi igrači ovog kluba bili oduševljeni zbog toga.

Francuski mediji objavili su jutros da je jedan od igrača PSG-a odbio da nosi ovaj dres na meču protiv Montpelliera i on na kraju nije uopšte bio u zapisniku za ovu utakmicu, a iz kluba su tvrdili da je povrijeđen.

U pitanju je veznjak Idrissa Gana Gueye koji nije htio da nosi dres koji na sebi ima dugine boje i to je u svlačionici jasno rekao treneru Mauriciju Pochettinu.

PSG je objavio da je Gueye povrijeđen i da zbog toga nije u sastavu, ali su L'Equipe i Le Parisien objavili da to nije tačno, te da je ovaj fudbaler propustio utakmicu jer je odbio da nosi dres koji ima na sebi dugine boje.

Oglasi

Francuski mediji smatraju da Gueye zbog vjere nije htio da nosi taj dres, te su potencirali da je on musliman i da je izuzetno posvećen vjeri koja ima jasan stav kada je u pitanju LGBTQ+ zajednica.

Javnosti u Francuskoj nije bilo jasno zašto je to uradio, ali kada je objavljena njegova slika s Umre mnogi su poručili da je sada sasvim jasno zašto je za njega bila sramota da nosi taj dres.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

[twitter]https://twitter.com/LucieMgut/status/1526099194888572929[/twitter]

Top Komentari

King_Kenny
...svaka cast Idrize,treba tuziti klub zbog ovog prisiljavanja na reklamiranje nemorala...ako je demokratija valjda i vjernik ima neka prava ne da mu se namecu stvari koje ne zeli...
16 4
koraj
Aferim momcino!!!
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi