Idući put će razmisliti: Payet suspendovan na četiri utakmice

U Francuskoj to ne tolerišu

Idući put će razmisliti: Payet suspendovan na četiri utakmice

Francuski fudbaler Dimitri Payet zaradio je suspenziju zbog ponašanja na utakmici s Montpellierom.

Payet koji je inače poznat po 'kratkom fitilju' na utakmici s Montpellierom zaradio je najprije žuti karton, ali s tom odlukom nije se složio i počeo je žestoko da se svađa s glavnim arbitrom. Pale su pritom i teške riječi, što je, očekivano, na kraju rezultiralo i drugom javnom opomenom.

Sve je dodatno analiziralo i sjedište Ligue 1, koje je nekoliko dana kasnije osudilo Payetovo ponašanje i kaznilo ga s četiri utakmice neigranja, što je teško palo svima u Marseilleu imajući u vidu koliko je ovaj igrač važan za tim.

Iskusni fudbaler već je propustio duel s Dijonom, a neće ga biti ni protiv Rennesa, Amiensa i Strasbourga.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, poslije sedam odigranih kola Marseille je na diobi petog mjesta sa 12 osvojenih bodova koliko imaju i Bordeaux i Nica.

Top Komentari

dinas
ovako treba i kod nas uvesti ali da igraci od sebe placaju kazne pa bi vidjeli ponasanja a isto tako sudijama za greske odmah uvesti 5 kola ne delegiranja bez mogucnosti da sude i nize lige
0 0
VelezRA
Ovaj payet je *****
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi