Briljirao u Igmanu pa pojačao Borac: Hrelja potpisao dvogodisnji ugovor

Sve je dogovoreno

Briljirao u Igmanu pa pojačao Borac: Hrelja potpisao dvogodisnji ugovor · Zvanično

S. Mlaćo

Fudbalski klub Borac u narednu sezonu će ući jači za Damira Hrelju. Naime, sada već bivši fudbaler Igmana i Borac su danas potpisali dvogodišnji ugovor.

Prije početka prošle sezone Hrelja je u Igman stigao iz Željezničara. Brzo se izborio za mjesto u timu, a kako je sezona odmicala njegova uloga u timu Husrefa Musemića je postajala sve značajnija.

Ukupno je Hrelja u Premijer ligi odigrao 32 utakmice za Igman na poziciji krilnog fudbalera. Postigao je četiri pogotka kojima je dodao isto toliko asistrencija, a njegove dobre igre nisu ostale nezapažene.



Imao je ponude nekoliko premijerligaških klubova, a na kraju je izabrao Borac iz kojeg su bili najkonkretniji. Potpisan je dvogodišnji ugovor, a ukoliko ponovi igre iz prošle sezone Hrelja će sasvim sigurno biti pojačanje za Velikana iz Platonove.

Osim za Igman, Hrelja je nastupao i za Željezničar, te za Goražde. Za Plave s Grbavice je odigrao 11 utakmica, a za Goražde 40 uz učinak od 13 pogodaka i pet asistencija.

Hrelja u društvu menadžera, nekadašnjeg fudbalera Željezničara, Čelika i Posušja, Luke Miletića

Ranije je Borac objavio kako su produženi ugovori sa Jakovom Blagaićem, Janezom Pišekom, Bojanom Pavlovićem i Aleksandrom Šubićem.

Klub je također danas najavio dolazak bivšeg reprezentativca BiH Zorana Kvržića iz Šibenika, dok je iz Doboja došao Nemanja Mihajlović.

Borac je prošlu sezonu završio kao drugoplasirani tim Premijer lige i nastupaće u Evropi, a sa novim licima ovaj tim želi da napravi nešto više na eurosceni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naravno, ambicije su pred novu sezonu velike i želja je da se uključe u borbu za titulu, ali i Kup BiH.

Promjene koje se dešavaju na Gradskom stadionu ovog ljeta sugerišu da Borac zaista želi svojim navijačima pripremiti sezonu za pamćenje.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MSOZ101
Kakav ti se kiks u glavi može dogodit da ideš igrat za klub gdje se sa razglasa pušta Marš na Drinu, gdje se sa tribina skandira ratnim zločincima i gdje predsjednik kluba kaže da je taj klub reprezentacija RS-a, uz to klub otvoreno sarađuje sa komitetom sa suđenje pa ti njihove pobjede i tvoji golovi dođu kao da noć provedeš sa kurvom koji su prethodno dobro platio. Nikakvih čak ni 10.000 KM mjesečno ne mogu zamaskirati navedeno.
7 3
starmac
Ništa te nemože opametit!
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi