Igman poslao Travnik u niži rang, remi u Bugojnu, Slaven siguran

22. kolo Prve lige FBiH

Igman poslao Travnik u niži rang, remi u Bugojnu, Slaven siguran

Samir Mlaćo, foto: A. Balić

Slaven je danas na svom terenu upisao sigurnu pobjedu protiv Rudara iz Kaknja (2:0). Domaći su od početka pokazali da je njihov cilj osvajanje tri boda i to im se isplatilo. Salihović je pogodio u devetoj minuti, a šest minuta kasnije na 2:0 povisio je Nukić i već tada je bilo jasno da će tri boda ostati u Živinicama.

Igman je osvojio tri važna boda na gostovanju kod Travnika i poslao Vezire u niži rang (0:3). Igman je u vodstvo došao preko Džafića, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena. U drugom poluvremenu veliki pritisak domaćih, međutim izostala je realizacija, a gosti kažnjavaju te promašaje te preko Džafića dolaze u 73. minuti do novog pogotka. Konačnih 3:0 postavio je Albijanić pred sami kraj meča.

U Bugojnu su snage odmjerili Iskra i Velež (0:0). Gosti su bili mnogo bolji prvo poluvrijeme, dok je Iskra djelovala potpuno bezopasno. Sjajne prilike za Rođene propustili su Ojeda i Ovčina koji su pogađali prečku u prvom dijelu igre.

U drugom poluvremenu igralo se ponajivše na sredini terena uz dosta prekida što je onemogućavalo razvijanje igre, a u 80. minuti Ivković je imao sjajnu priliku za Iskru, međutim Bobić je spasio goste iz Mostara. Isti igrač pred sami kraj pogodio je i prečku.

Mreže se ipak nisu tresle i sigurno da zadovoljniji mogu biti gosti, dok je Iskra ostala na 14. mjestu sa sve manjim šansama da i naredne sezone igra Prvu ligu FBiH.

U Visokom smo vidjeli podjelu bodova (1:1). Kajtazi je u 60. minuti doveo goste u vodstvo, ali Bosna je izjednačila preko Murge koji je postigao fantastičan pogodak.

NK Iskra - FK Velež 0:0

NK Travnik - FK Igman Konjic 0:3

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Bosna Visoko - HNK Čapljina 1:1

FK Slaven - FK Rudar Kakanj 2:0

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi