Igman ubjedljivo slavio u Orašju, preokret Travnika u Doboju kod Kaknja

Mečevi Prve lige FBiH

Igman ubjedljivo slavio u Orašju, preokret Travnika u Doboju kod Kaknja

E. Čaušević, foto: D. Kurbegović

Igman je nastavio s odličnim igrama jer je danas u gostima pobijedio ubjedljivo Orašje sa 4:0 u meču 23. kola Prve lige FBiH.

Igman je nastavio veliku borbu s GOŠK-om za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu, a ekipa iz Konjica danas je odigrala odličan meč i ubjedljivo pobijedila Orašje.

U prvih pola sata utakmice vidjeli smo nekoliko dobrih šansi na obje strane, ali gola nije bilo. Ipak, u 39. minuti se zatresla mreža domaćeg tima kada je Igman poveo sa 1:0.

U centru pažnje našao se Ćubara koji je zabio za vodstvo kluba iz Konjica. U samom finišu prvog dijela Igman dolazi do 2:0, a ovaj put mrežu Orašja zatresao je Pehilj.

U drugom poluvremenu Igman je čuvao prednost, te je u finišu utakmice rutinski sve završio. Gosti su do trećeg gola došli u 78. minuti kada je Hreljić pogodio za 3:0, ali to nije bilo sve.

Igman je šest minuta kasnije došao i do četvrtog gola. Sada je precizan bio Drljević koji je pogodio za 4:0 što je bio i konačan rezultat današnje utakmice u Orašju.

Oglasi

Mladost je danas na svom terenu poražena protiv Travnika sa 2:1. Mladost je skoro cijeli meč vodila i činilo se da će slaviti, ali je Travnik u sudijskoj nadoknadi došao do preokreta i pobjede.

Domaći tim poveo je u 28. minuti kada je grešku odbrane Travnika iskoristio Mahir Karić i pogodio za 1:0. Ipak, gosti su deset minuta prije kraja zabili gol za 1:1, a strijelac je bio Ćatić.

I kada su svi mislili da je to konačan rezultat utakmice Travnik je šokirao domaće. Sijamija je asistirao, a gol za 2:1 i pobjedu gostiju zabio je Ćatić kojem je ovo bio drugi gol na meču.

Odličan meč gledali smo u Bihaću gdje su Jedinstvo i Rudar remizirali sa 2:2. Rudar je vodio sa 2:1 do sudijske nadoknade kada je Jedinstvo poravnalo iz penala za konačnih 2:2.

Rudar je poveo golom Džafića, dok je pogodak za 0:2 zabio Bešić. Jedinstvo se vratilo u meč u 67. minuti kada je Jazvin pogodio za 1:2, a kako smo već spomenuli domaći su do remija došli golom iz penala u sudijskoj nadoknadi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prva liga FBiH, 23. kolo:

Orašje - Igman 0:4
Mladost - Travnik 1:2
Jedinstvo - Rudar 2:2
Tomislav - Simm Bau 0:1

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi