Igor Akinfeev donio najtežu odluku u životu

Vrijeme je za kraj

Igor Akinfeev donio najtežu odluku u životu

Jedan od onih koji su obilježili Svjetsko prvenstvo u Rusiji bio je golman selekcije domaćina turnira, Igor Akinfeev.

Po svemu sudeći, bravurozne odbrane u knock-out fazi Mundijala ostat će mu posljednje u dresu sa nacionalnim grbom pošto je odlučio okončati reprezentativnu karijeru.

Akinfeev je dugo razmišljao da li je zaista došlo vrijeme za kraj, a na koncu je donio vjerovatno najtežu odluku u karijeri i odlučio da se oprosti.

Igor Akinfeev je za Rusiju debitovao još 28. aprila 2004. godine, sakupio je 111 utakmica i izrastao u živu legendu ruskog fudbala.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Na vječnoj listi Akinfeev zauzima treće mjesto po broju nastupa za Rusiju, a braneći za svoju državu upisao je 33 clean sheeta i primio 68 golova.

Igor Akinfeev ima 32 godine i još uvijek je član CSKA iz Moskve u kojem je i započeo karijeru, iako je u prošlosti imao mnogo ponuda da zaigra u inostranstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti