Igor Bišćan napravio haos na Kipru

Potpisao predugovor, ali avaj...

Igor Bišćan napravio haos na Kipru

Bivši hrvatski reprezentativac Gordon Schildenfeld otkrio je kakav je haos na Kipru napravio novi trener Rijeke i također bivši i proslavljeni reprezentativac, bivši fudbaler Dinama i Liverpoola, a sada trener Rijeke Igor Bišćan.

Bišćan je naime ove sedmice imenovan za nasljednika Matjaža Keka i u tome ne bi bilo ništa čudnovato da Bišćan nije imao potpisan predugovor sa Anorthosisom.

“Ta se priča izravno mene tiče pa sam zato odlučio nešto reći na tu temu. Mene je predsjednik kluba pitao o Bišćanu, a ja sam rekao sve najbolje. Kazao sam da je izvanredan trener i pravo rješenje za naš klub, a onda se ovo dogodi”, izjavio je Schildenfeld za Sportske novosti.

Schildenfeld je otkrio koliko je predsjednik također razočaran ovim ishodom:

“Predsjednik mi je poslao poruku ‘to su vaša hrvatska posla’. Pranja i ja se sad moramo pravdati kao kad smo bili klinci i nismo došli na čas pa smo u školi govorili da nas mater nije pustila u školu. Užasno nam je neugodno, a Bišćan je ovim potezom zatvorio ulaz Hrvatima na Kipar!

Zaista se počelo tražiti Hrvate, stalno nas je neko pitao za ovog ili onog igrača i trenera. Do sad nije bilo problema kad je Hrvatska bila u pitanju. Evo, zahvaljujući Pranjiću stigao je jedan igrač na posudbu. Mi smo otvarali vrata, a Bišćan ih je zalupio. Prijatelju, dobar si trener, ali ovo me jako razočaralo. Ne može se tako…”, dodao je Schildenfeld.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Bišćan je kazao da mu je žao.

“Želim se izviniti obitelji Anorthosis, navijačima i Upravi koja mi je dala priliku. Potpisao sam ugovor, iskreno želio doći, ali okolnosti su se promijenile. Ispričavam se još jednom što je došlo do ove zbunjujuće situacije, na neki način me je sramota. Jedini razlog zbog kojeg neću ostati u Anorthosisu je moja obitelj koja bi željela ostati živjeti u Hrvatskoj”, objasnio je Bišćan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije