Igor Bišćan novi trener Rijeke, navijači ga već tjeraju

Stigla i zvanična potvrda

Igor Bišćan novi trener Rijeke, navijači ga već tjeraju · Zvanično

Hrvatski stručnjak Igor Bišćan imenovan je za novog trenera Rijeke, saopšteno je na zvaničnoj stranici kluba sa Rujevice.

Iako je prije nekoliko dana Bišćan postigao dogovor sa čelnicima kiparskog Anorthosisa oko preuzimanja tog kluba, iznenadni odlazak Matjaža Keka iz Rijeke nakon pet i po godina promijenio je i njegove planove, pa je odlučio prihvatiti poziv iz domovine.

Nakon uspješne igračke, Bišćan je trenersku karijeru počeo u redovima Rudeša s kojim je u svojoj prvoj sezoni osvojio prvo mjesto u Drugoj ligi i odveo ekipu u najviši rang.

Svoj trenerski put nastavio u slovenačkoj Olimpiji, gdje je brzo ostavio dubok trag osvojivši prošle sezone naslov prvaka i Kup Slovenije.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Međutim, tek izabrani trener Rijeke naišao je na velike probleme jer nije dobro primljen od navijača ovog kluba, koji su mu već poručili da ode. Najvatreniji navijači Rijeke "Armada" ne žele bivšeg kapitena Dinama na klupi svog tima, a tim povodom su se oglasili i na zvaničnoj Facebook stranici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi