Lille bez većih problema savladao Olimpiju

U meču Konferencijske lige

Lille bez većih problema savladao Olimpiju

E. Škorić

U Lilleu je istoimena domaća ekipa ugostila Olimpiju iz Ljubljane u prvom kolu Konferencijske lige, te je slavila sa 2:0.

Lille je bio favorit u duelu sa slovenačkim velikanom, ali su gosti iz Ljubljane poprilično namučili francusku ekipu, koja je na kraju golom sa bijele tačke došla do prednosti, a u finišu ovjerila trijumf.

Gol odluke je postigao Jonathan David u 43. minuti, čime je uveliko trasirao put do pobjede, da bi tek u nadoknadi Yacizi postavio konačnih 2:0.

Lille je imao mnogo više od igre, veći broj šansi, ali dojam je da je Olimpija mogla uz malo sreće barem do boda na ovom teškom gostovanju.

Za goste je 67 minuta na terenu proveo mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Admir Bristrić, koji je imao jednu šansu, ali nije se najbolje snašao u šesnaestercu Lillea.

Oglasi

U grupi A pored Lillea i Olimpije igraju Slovan Bratislava i Klaksvik. Oni svoj duel igraju sutra u Slovačkoj.

Klaksvik je autsajder sa Farskih otoka, ali već je uradio mnogo dobrih stvari u Evropi i sama činjenica da je u grupnoj fazi dovoljno govori.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Ovaj tim će iz drugog plana tražiti određene senzacije i eventualni plasman u play-off, dok se ipak vjeruje da će prvo mjesto i plasman u osminu finala Konferencijske lige zauzeti upravo Lille.

Lille će 5. oktobra gostovati na Farskim otocima, a Olimpija u Ljubljani ugostiti Slovan istog dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi