Robert Prosinečki debelo naplatio nezasluženi otkaz
Foto: Josip Moler / CROPIX

FIFA odlučila u njegovu korist

Robert Prosinečki debelo naplatio nezasluženi otkaz

M. Šljivak

Svjetska fudbalska federacija FIFA naredila je ljubljanskoj Olimpiji isplatu preostalog novca zbog raskida ugovora svom nekadašnjem treneru Robertu Prosinečkom. Cifra iznosi između 250 i 350 hiljada eura.

Robert Prosinečki dobio je u ljeto 2022. godine otkaz u ekipi ljubljanske Olimpije. Legendarni Hrvat odlučio je tužiti slovenački tim zbog otkaza i tražio je isplatu novca do kraja ugovora za sebe i svoje pomoćnike, te se obratio FIFA.

Krovna kuća svjetskog fudbala presudila je u korist Prosinečkog i njegovog tima. Olimpija je dobila naredbu da isplati cifru koja se kreće između 250 i 350 hiljada eura.

54-godišnji stručnjak i fudbalska legenda svakako može biti zadovoljan odlukom FIFA, a vidjet ćemo kakva će biti reakcija tima iz Ljubljane.

Prosinečki je na klupi Olimpije proveo svega tri mjeseca. Odradio je osam utakmica i imao je učinak od pet pobjeda, dva poraza i jednog remija.

Oglasi

Niko nije ni slutio da će dobiti otkaz jer je tim pod njegovim vodstvom izgledao sasvim dobro, a i imao je ugovor do ljeta 2024. godine.

Na kraju će mu Olimpija isplatiti sve što su je bilo dogovoreno. Prosinečki nije potpisao sporazumni raskid i tražio je svoja prava pred FIFA.

Poslije godinu dana pauze od posla 54-godišnjak je proteklog ljeta preuzeo NK Rudeš. Međutim, sa skromnim timom nije mogao napraviti ništa i nakon sedam kola je dobio otkaz.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

On je u trenerskoj karijeri pored Rudeša i Olimpije vodio turske ekipe Denizlispor i Kayserispor, te Crvenu zvezdu.

Tri godine je bio selektor reprezentacije Azerbejdžana, dvije godine Bosne i Hercegovine, a čak četiri godine je radio kao pomoćnik Slavena Bilića u reprezentaciji Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi