Kraj Kekove ere u Rijeci

Slovenski trener podnio ostavku

Kraj Kekove ere u Rijeci

Dugogodišnjoj eri Matjaža Keka u Rijeci je zvanično došao kraj.

Riječani su i šesto kolo u nizu ostali bez pobjede u HNL-u. Novu lošu utakmicu Rijeka je odigrala danas u Gorici, gdje je poražena rezultatom 2:1, a to je rezulziralo i odlukom Matjaža Keka da se povuče.

Ovaj slovenački strateg je na konferenciji za medije saopštio da je o svojoj odluci obavijestio i predsjednika kluba Damira Miškovića.

"Smatram se najodgovornijim za za ovaj rezultat. Čuo sam se s predsjednikom te podnio neopozivu ostavku. To je zajednička odluka njega i mene" rekao je iskusni slovenački strateg, pa dodao:

"Rijeka ostaje moj klub, ali ja odlazim." za kraj je poručio.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kek je Rijeku preuzeo u februaru 2013. godine. Klub je vodio na preko 270 utakmica, a u sezoni 2016/2017. je osvojio i šampionski naslov, prvi u klupskoj historiji.

U ovom momentu nije poznato ko će naslijediti Keka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi