Trener Partizana: "Nemoj da mi vrijeđaš familiju, oca i burek"

Vrijeđali ga s tribina

Trener Partizana: "Nemoj da mi vrijeđaš familiju, oca i burek"

Edmir Škorić

Partizan je još jednom izgubio od danskog Nordsjaellanda, pa se s ukupnih 0:6 večeras oprostio od Evrope.

Partizan je u Danskoj pregažen sa 5:0, dok je večeras bilo "samo" 1:0 za Norsjaelland. Crno-bijeli su ostali bez grupne faze Konferencijske lige i za njih je nastup u Evropi završen, dok će gradski rival Crvena zvezda igrati u Ligi prvaka protiv Manchester Cityja, Leipziga i Young Boysa...

S obzirom na sve, navijači Partizana, Grobari, danas su protestvovali u centru grada, potom došli pred stadion u Humskoj, te tražili odlaske trenutne uprave čijim radom su blago rečeno nezadovoljni.

Nezadovoljni su i sa timom i trenerom Igorom Duljajom, kojeg su večeras vrijeđale pristalice domaćeg tima s tribina.

"Znate kako, veoma je teško poslije 5:0 odigrati ovakvu jednu utakmicu. Pričao sam sa njihovim trenerom, ovo je izuzetan tim protiv koga smo igrali, oni imaju sistem, agresvini su, mlada ekipa i brza koja zna šta želi. Mnogo toga utiče na mene, nisam mogao više da slušam kako neko vrijeđa nekog igrača sa tribine. To je jako ružno. Nemoj da mi vrijeđaju familiju, burek, mog oca, to je mnogo ružno, dođi i podrži igrače. To nije opravdanje. Pobijedio je mnogo bolji tim, koji ima kvalitetnije igrači, nama slijedi mnogo bitna utakmica, idemo dalje", kazao je Duljaj nakon utakmice.‚

Oglasi

Ispred stadiona vođe navijača su održale govor u kome su ponovile svoje zahtjeve, a najprije momentalne ostavke čelnika kluba.

Pošto je Milorad Vučelić podnio ostavku na mjesto predsjednika kluba, Grobari su zatražili da to momentalno uradi i direktor Miloš Vazura.

Navijači su prethodno danas oko 18 sati krenuli u šetnju ka stadionu Partizana sa transparentom na kome je pisalo "Odgovornost", a na kome su bili nacrtani likovi Milorada Vučelića i Miloša Vazure, glavnih ljudi u Fudbalskom klubu Partizan.

Još jedna zaista teška sezona za Partizan iako je ista tek počela. Čini se da će se na titulu još dugo čekati i da će nastaviti da gleda u leđa svom mrskom rivalu.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Sigurno bi stvari bile mnogo ljepše da je Partizan ušao u grupnu fazu Konferencijske lige, ali danski sastav bio je isuviše jak za crno-bijele.

Ostaje im sada se bore za trofeje u domaćem prvenstvu, a nakon četiri kola imaju 10 bodova, pošto su ostvarili tri pobjede u nizu nakon remija kdo TSC Bačke Topole u 1. kolu.

Top Komentari

plemic
pokakam ti se u burek, tko to smatra hranom osm tebe i bašćaršijaca. važno je da ti nisu vrijeđali janje i odijka (prase).
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi