Nezapamćene scene: Igrači Partizana nemoćni na terenu, a s tribina im se vlastiti navijači smiju
Foto - Dejan Obretković (AFP/ Reuters)

Crno-bijeli u haosu

Nezapamćene scene: Igrači Partizana nemoćni na terenu, a s tribina im se vlastiti navijači smiju

Midhat Šljivak

Beogradski Partizan oprostio se od učešća u Evropi ove sezone nakon što je i u revanšu poražen od danskog Nordsjaelland (1:0), te s ukupnih 6:0 crno-bijeli su doživjeli pravu blamažu.

Partizan je novim porazom okončao evropsku avanturu. Nordsjaelland je slavio s 1:0 u Beogradu i s ukupnih 6:0 odlazi u grupnu fazu Konferencijske lige.

Pred ovaj meč na ulicama Beograda viđeni su veliki protesti. Navijači crno-bijelih traže promjene unutar kluba, a igrači se ni večeras nisu proslavili.

Prvu veliku šansu imao je Nordsjaelland u 26. minuti. Osman je izašao jedan na jedan s Jovanovićem, šutirao je pored gola.

Četiri minute kasnije Osman je pogodio. Iskoristio je lijepo dodavanje Antmana i pogodio je za 1:0.

Oglasi

Pravo je čudo što je ovim rezultatom završeno prvo poluvrijeme jer su gosti lako mogli do drugog gola, no promašili su veliki broj šansi.

U nastavku ponovo očajna igra crno-bijelih. Čak su i navijači ovogi tima ismijavali vlastite igrače koji su bili nemoćni na terenu i s tribina se čulo 'Uprava, napolje'.

Partizan je izgledao nemoćno. Pokušavali su nekako izbjeći poraz, ali neuspješno, a nervoza je dovela do crvenog kartona Nikolića u 83. minuti.

Tu je bio kraj nada domaćeg tima da mogu do pozitivnog rezultata. Ostalo je 1:0 za goste koji su turistički došli u Beograd.

Siniša Saničanin je kompletan meč odgledao s klupe za rezerve.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Konferencijska liga:

Partizan - Nordsjaelland 0:1

Top Komentari

grom
Al zato taj isti Sanicanin igra za repku,pa ja ga nebi ni zvao,po kojim zaslugama igra..fraer u mrtvom partizanu nemoze da igra..zar nema bolji stoper u Zrinjskom,Sarajevu Želji..samo zato sto je Srbin ništa druho
0 0
user1687016614
Sanicanin karijeru odgledao s klupe…
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi