Bosanac iz Serije A se zahvalio mladoj bh. reprezentaciji i prihvatio poziv Švedske!
Foto: Screenshot & N/FSBiH

Novi gubitak za bh. fudbal

Bosanac iz Serije A se zahvalio mladoj bh. reprezentaciji i prihvatio poziv Švedske!

Eldar Ganibegović

Situacija u i oko bh. reprezentacije posljednjih mjesec dana nikako nije dobra, a sada loše vijesti i iz mlade reprezentacije - veliki potencijal se zahvalio i odabrao igrati za Švedsku u budućnosti.

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine, a u budućnosti i A tim, po svemu sudeći ostali su bez velikog potencijala i trenutno člana italijanskog prvoligaša Leccea, Zinedina Smajlovića.

Pomenuti fudbaler odlučio je da će u budućnosti braniti boje Švedske u kojoj je rođen, iako je ranije bio član naše selekcije.

Ovaj stoper rođen u Stockholmu bio je u kadru naše mlade reprezentacije prošlog mjeseca u utakmicama protiv Slovenije i Austrije, ali nije debitovao.

Selektor Igor Janković odlučio je da šansu da Šuti i Šukiloviću koji igraju seniorski fudbal, tako da je Smajlović ostao bez minutaže u prve dvije utakmice kvalifikacija.

Nisu poznati razlozi njegove odluke da prihvati poziv Švedske, no jasno je da se možda radi i o revoltu zbog neigranja prethodni put.

Oglasi

Podsjetimo, Smajlović je u Lecce stigao u julu ove godine iz švedskog Tabyja, a do sada je u Primaveri 1 upisao tri nastupa.

U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine će naredni meč u kvalifikacijama za EURO 2025 odigrati sa Francuskom, na stadionu „Grbavica“ u Sarajevu 13. oktobra u 18:30 sati.

Selektor Igor Janković u ovom susretu računa na sljedeće igrače:

Muhamed Šahinović (Sarajevo), Petar Zovko (Spezia, Italija), Tarik Muharemović (Juventus, Italija), Muhamed Šukilović (Tuzla City), Nermin Mujkić (Sloboda), Riad Šuta (GOŠK), Mladen Cvjetinović (Ingolstadt 04, Njemačka), Harun Karić (Lokomotiva Zagreb, Hrvatska), Filip Račić (Zvijezda 09), Savo Šušić (Borac), Nail Omerović (Osijek, Hrvatska), Anes Krdžalić (Lokomotiva Zagreb, Hrvatska), Madžid Šošić (Radomlje, Slovenija), Ivan Bašić (Orenburg, Rusija), Petar Sučić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), David Čavić (Borac), Muhamed Buljubašić (Sarajevo), Franko Sabljić (Zrinjski), Hamza Gasal (Željezničar), Admir Bristrić (Olimpija, Slovenija), Aleksandar Kahvić (OFK Beograd, Srbija), Filip Čuić (Hajduk Split, Hrvatska).

Top Komentari

Hanibal
Zinedin Smajlovic je Bosnjak, a ne Bosanac. Ne koristite geografske pojmove samo za Bosnjake? Ako je neki sportist Srbin onda je Srbin, ako je Hrvat onda je Hrvat, ali ako je Bosnjak onda je on za ovaj portal Bosanac. Sramota. krsi se Ustav BiH i omalozava jedna nacija. Nemojte izmisljati nepostoijece nacije?
2 0
Salt_boy075
Dotakli smo dno,mislim da vise ne mozemo,i kao sto je neko nekad rekao mi smo samo filijala za repke Srbije i Hrvarske vec 30 godina,mi sada gubimo djecu koja bi igrala za nas al ne mogu jer mi moramo prozvoditi igrace za komsije.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi