Mladi Zmajevi bez boda, selektor zadovoljan, najavio i 'A' reprezentativce

Čemu se nadamo?

Mladi Zmajevi bez boda, selektor zadovoljan, najavio i 'A' reprezentativce

Samir Mlaćo

Mlada reprezentacija naše zemlje sinoć je upisala novi poraz.

Nakon što su nas na Grbavici prije par dana savladali Slovenci, sinoć je to učinila selekcija Austrije.

Bilo je 2:0, te smo jedina ekipa u grupi koja nakon dva kola nema bodova.

Sinoć nas je u Austriji pred više hiljada naših navijača koštala nesmotrenost golmana Petra Zovke koji je u dva navrata itekako loše reagovao.

Zovko je član italijanske Spezije, redovno 'grije klupu', ali je prvi golman reprezentacije, dok je prvi golman FK Sarajevo Muhamed Šahinović se našao se klupi.

I nije Zovko jedini koji u reprezentaciju dođe bez minutaže u klubu.

Oglasi

Iako smo poraženi, po drugi put u par dana, selektor Igor Janković ponovo je optimističan. Najavljuje da će ovo biti igrači za A selekciju, a mnogi sa čuđenjem i danas čitaju njegovu izjavu.

Kvalifikacija su vjerovatno već izgubljene, a budućnost nam je blago rečeno blijeda.

"Smatram da smo odigrali veoma kvalitetnu utakmicu. Igrači su bili jako požrtvovani i po svemu prikazanom nismo zaslužili poraz. Nismo iskoristili naše šanse ni u prvom, ni u drugom poluvremenu. Generalno gledano, mi smo najmlađa ekipa u grupi i u ovim kvalifikacijama, sa po dvije godine mlađim igračima. Potrebno je vrijeme da ova ekipa dobije iskustvo.

Navijači su nas podržavali sve vrijeme. Oni su takođe vidjeli da smo bili borbeni i njihova podrška nam mnogo znači. Zahvalni smo im jer su nas bodrili cijelu utakmicu bez prestanka.

Oglasi

Sve u svemu, ova ekipa sigurno ima kvalitet i vjerujem da će u budućnosti dati i „A“ reprezentativce naše zemlje", rekao je selektor Janković.

Naredni meč igramo sa Francuskom 13. oktobra. Čemu da se nadamo?

Uspješnom rezultatu ne, možda tek nek novim klincima u reprezentaciji koju čine mladići koji bi sutra trebali biti A reprezentativci.

Ako je suditi po Jankoviću, sve je bajno i krasno, te da ne trebamo brinuti. 'Prst u uho', bićemo velesila.

Top Komentari

King_Kenny
...normalno da je zadovoljan kada je odradio ono zbog cega su ga Srbi i Hrvati i postavili...
2 0
konjnakvadrat
Cemu da se nadam vise,Kad mi srce nadu gubi…..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti