Savić otputovao na potpis, Zrinjskom 650.000 eura?

Napušta bh. prvaka

Savić otputovao na potpis, Zrinjskom 650.000 eura?

E. Čaušević

Zrinjski danas igra u gostima protiv Slobode zaostali meč prvog kola Premijer lige BiH, a Sergej Jakirović neće moći da računa na jednog od svojih prvotimaca.

Plemiće očekuje žestok tempo utakmica u narednom periodu i jasno je da će Jakiroviću biti potreban što širi roster kako bi mostarski klub mogao da iznese taj tempo na najbolji način.

Međutim, čini se da je već sada jasno da trener Zrinjskog danas protiv Slobode neće moći računati na Igora Savića koji se nalazi na izlaznim vratima prvaka Bosne i Hercegovine.

Njegove odlične igre u dresu Zrinjskog nisu prošle nezapaženo i kako stvari stoje ovaj 21-godišnji veznjak će svoju karijeru nastaviti u Rusiji.

Savić se nalazi pred potpisom za ruski Torpedo i već danas ili najkasnije sutra bi trebao biti ozaničen njegov prelazak u ovaj klub.

Kako neslužbeno saznajemo Savić je već otputovao za Rusiju gdje će odraditi ljekarske preglede, a zatim potpisati ugovor s ekipom Torpeda.

Oglasi

I u Zrinjskom itekako mogu da budu zadovoljni transferom mladog veznjaka jer će mostarski klub inkasirati oko 650.000 eura prodajom Savića.

Savić je očito za vikend odigrao posljednji meč u dresu Zrinjskog u pobjedi protiv Sarajeva (4:1), te se na najbolji način oprostio od navijača ovog kluba jer je uspio postići pogodak.

Ovaj 21-godišnjak je ponikao u dresu Zrinjskog, a još je igrao za GOŠK iz Gabele. Ipak, prije godinu dana se vratio u Mostar, te se izborio za mjesto u startnoj postavi Plemića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U dosadašnjem dijelu sezone Savić je za Zrinjski u svim takmičenjima odigrao 12 mečeva, te je zabio tri gola i upisao jednu asistenciju.

Savić je u dresu Zrinjskog odigrao ukupno 48 mečeva, dao je sedam golova i dodao tri asistencije. Sa Zrinjskim je uspio prošle sezone da dođe do titule prvaka Bosne i Hercegovine.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

veliki73
Tako to rade pravi klubovi, ucite se pitati i manijaci
3 10
garba
bas je inteligentno otici u Rusiju, bravo
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi