Štimac će dugo pamtiti start Azijskog kupa, ovako nešto mogu samo njegovi igrači i niko više!

Poraz Indije od Australije

Štimac će dugo pamtiti start Azijskog kupa, ovako nešto mogu samo njegovi igrači i niko više!

Admin Čaušević

Hrvatski trener Igor Štimac upisao je poraz sa Indijom na startu prvenstva Azije, ali utakmica sa Australijom je praktično prava prilika da otvori oči i vidi koliko kvaliteta nedostaje njegovoj selekciji.

Igrali su Indijci sasvim korektno prvo poluvrijeme, na momente su znali i zaprijetiti, međutim na kraju su poraženi rezultatom 2:0.

Dobru igru iz prvog dijela odmah su upropstili u nastavku i sigurno će imati za čim žaliti. 

Kenguri su prvi gol zabili u 50. minuti nakon što je Irvine iskoristio grešku odbrane Indije, tačnije golmana Gurpreet koji je dosta nesigurno izašao na jednu loptu.

Loše je intervenisao, lopta je došla pravo na loptu Irvineu koji je posprema u mrežu za vodstvo. Pitanje pobjednika je riješio Bos 20-ak minuta kasnije.

Oglasi

Tokom utakmice Štimac je nekoliko puta snimljen zbog oštrih reakcija, a posebno je zanimljiva bila scena iz finiša utakmice kada se ironično smijao na klupi.

Hrvatski trener je do sada uglavnom bilježio pozitivne rezultate sa Indijom, ali čim je došla jača i organizovanija reprezentacija Indijci su bili totalno nemoćni.

Preostaje da se vidi kako će se njegovi izabranici snaći u preostale dvije utakmice grupne faze protiv nešto lakših ekipa.

Štimac na klupi Indije sjedi četiri godine, ostvaren je značajan napredak u tom periodu, međutim evidentno je da za nešto više nedostaje kvaliteta.

Osim Australije i Indije u grupi se još nalez Uzbekistan i Sirija pa bi Indijci protiv te dvije selekcije mogle tražiti šansu za prolaz dalje jer bi u nokaut fazu mogli i kao jedna od najboljih trećeplasiranih selekcija.

Sa druge strane Štimac je odlučan da se što duže zadrži u Indiji što govori i njegov ugovor koji važi do juna 2026. godine. Uz to je preuzeo i vodstvo nad U23 selekcijom.

Ukoliko bi iskusni trener odveo Indiju do treće faze kvalifkacija za Svjetsko prvenstvo, njegov ugovor bi automatski bio produžen do čak 2028. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi