Igor Štimac uz pomoć astrologa birao početni sastav reprezentacije: "Odlučio sam probati"
(AP Photo/Bikas Das)

Nevjerovatno

Igor Štimac uz pomoć astrologa birao početni sastav reprezentacije: "Odlučio sam probati"

Midhat Šljivak

Hrvatski stručnjak Igor Štimac (56) reprezentaciju Indije birao je uz pomoć astrologa. Barem tako tvrde mediji iz ove zemlje koji imaju u priznanje ovog trenera da je to uradio iz radoznalosti.

Igor Štimac već je četiri godine na klupi nacionalnog tima Indije. Pokušava hrvatski stručnjak izgraditi kult reprezentacije trenutno najmnogoljudnije zemlje svijeta (prestigli su Kinu) i koristi sve dostupne metode.

Prema Indian Expressu 56-godišnji trener koristi čak i usluge astrologa kako bi odabrao idealnih 11 za utakmicu. Potražio je pomoć izvjesnog astrologa Buhupesha Sharme.

Indijski mediji objavili su kako je Štimac s ovim astrologom razmijenio gotovo 100 poruka u periodu maj-juni 2022. godine i od njega je tražio da mu na osnovu datuma rođenja pokaže je li igrač u idealnoj životnoj fazi i da li su mu se zvijezde baš tog dana poklapaju.

U tom periodu Indija je odigrala četiri utakmice, a Štimac je pred svaku utakmicu razgovarao sa astrologom.

Oglasi

"Ne samo da je narušio integritet izbora igrača već je značajne informacije iz reprezentacije dijelio sa strancem i tako je rizikovao da protivnik sazna detalje iz svlačionice", piše Indian Express.

Štimac je o poznanstvu sa astrologom rekao.

"Bhupesh mi je preporučen i uvjerili su me da bih njegove usluge mogao koristiti u reprezentaciji. Odlučio sam provjeriti njegove mogućnosti i ništa više od toga", ističe Štimac i dodaje:

"Tražio sam pomoćnika iz inostranstva i nisu mi ga dali. Ostao sam šokiran novcem kojeg su mu isplatili za 'usluge' u dva mjeseca", istakao je Štimac.

Astrologu su u dva mjeseca isplatili gotovo 30.000 eura i to je poprilično naljutilo Štimca koji je tražio dodatnog trenera u stručnom štabu. Na kraju se odlučio prihvatiti i neobične metode rada, što se ne viđa često u svijetu fudbala.

Štimac je jedno vrijeme bio kandidat za klupu BiH i ko zna, možda bi i kod nas koristio iste metode.

Interesantno je svakako da je u tom periodu, kada su korištene usluge astrologa, Indija ostvarila tri pobjede u kvalifikacijama za Azijski kup, a poraz je došao u prijateljskom meču od Jordana.

Top Komentari

Brazuka
Uradite pricu kako je vico kupio bh fanatikose. Šute miševi a sve vide
0 0
makelele
Astrologu vise vjerujem nego Kodri
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije