Štimac morao 'pod nož', sada će morati itekako paziti

I dalje trenerski posao radi u Indiji

Štimac morao 'pod nož', sada će morati itekako paziti

Samir Mlaćo

Posao nogometnog trenera itekako je stresan i to su na svojoj koži osjetili mnogi. Mnogo je odricanja, često ispašta i zdravlje, a osjetio se to sada na svojoj koži i legendarni Hrvat Igor Štimac.

Štimac je trenutno selektor Indije, a mnogi su se iznenadili kada su saznali da ima problema sa srcem i da mora na operaciju. Sve se dobro završilo, ugrađena su mu dva stenta i sada se osjeća dobro.

Dva stenta su ugrađena kroz arteriju na ruci, te je sve prošlo uspješno, no Štimac svakako mora biti mnogo oprezniji u svim svojim aktivnostima.

On je nedavno produžio ugovor sa reprezentacijom Indije do 2026. godine, a početkom naredne godine očekuje ga Azijski kup. Rivali su mu Australija, Uzbekistan i Srija, a zatim se nastavljaju i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Do sada je Indija upisala poraz i pobjedu, no čelnici ovog Saveza su zadovoljni kako svoj posao obavlja Štimac. Unaprijedio je mnoge stvari i donio novine u reprezentaciju, te ne čudi da je saradnja produžena na obostrano zadovoljstvo.

Nedavno se našao na meti određenih kritika jer je koristio usluge astrologa kako bi odabrao 11 idealnih za utakmicu.

Oglasi

Indijski mediji su prenijeli da se to desilo na ljeto prošle godine i da su oni sada došli do te informacije. Sarađivao je Štimac navodno sa astrologom po imenu Buhupesha Sharme, a sam Štimac je govorio o tome.

Ističe da je to bila samo preporuka njemu, ali da nije radio ništa 'ozbiljnije'.

"Bhupesh mi je preporučen i uvjerili su me da bih njegove usluge mogao koristiti u reprezentaciji. Odlučio sam provjeriti njegove mogućnosti i ništa više od toga", istakao je tada Štimac i dodao.

"Tražio sam pomoćnika iz inostranstva i nisu mi ga dali. Ostao sam šokiran novcem kojeg su mu isplatili za 'usluge' u dva mjeseca".

Štimac je svojevremeno bio i kandidat za klupu reprezentacije BiH, no to se nije desilo. Odlučio se za odlazak u Indiju i ta avantura još uvijek traje.

Odavno već Štimac nije omiljen u svom Splitu, te su ga navijači Hajduka čak sahranili zanimljivim performansom, te mu tako pokazali šta misle o njemu. On je ostao i bez dionica u kluba, te je na Poljudu 'persona non grata'.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi