Igor Štimac ima novi posao
EPA

Ponovo u ulozi selektora

Igor Štimac ima novi posao

Igor Štimac nakon dvogodišnje pauze pronašao je novi angažman.

Proslavljeni hrvatski fudbaler posljednji put je radio u Kataru, a kako je od te bliskoistočne epizode prošlo prilično dugo vremena, odlučio je prihvatiti poziv iz Indije i preuzeti tamošnju reprezentaciju.

Za natječaj za selektora Indije javilo se više od 250 zainteresovanih trenera, uključujući i Roberta Jarnija koji je radio u Sarajevu, ali na kraju pobjedu je odnio Štimac, čija je jedna od najvećih prednosti bila to što nije tražio preveliku plaću.

"Štimca je preporučio Hrvatski fudbalski savez, a njegova potraživanja uklapaju se u proračunska izdvajanja indijskog Saveza", navodi portal india.com.

Indija se na FIFA-inoj rang listi nalazi na 101. poziciji, mjesto iznad Farskih Otoka, ali ima ambiciju u bliskoj budućnosti otići na veliko takmičenje i napraviti rezultat koji bi dodatno osnažio poziciju fudbala u toj zemlji.

I sam Štimac je priznao da se zaželio posla i da se raduje novoj avanturi.

"Infrastruktura je odlična, stadioni su na visokoj razini opremljenosti. Ima i mladih igrača, međutim jasno je da evropski poznatiji igrači teško dolaze u Indiju. Ali, držim da je Indija dobra prilika za novi početak", kaže Štimac.

Štimac je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri već imao priliku biti selektor, tačnije u razdoblju od 2012. do 2013. godine kada je vodio Hrvatsku, a još je trenirao Zagreb, Zadar, Sepahan i Al Shahaniju.

Vrijedi podsjetiti da se Štimac također nudio i N/FSBiH kada je Safet Sušić odstupio sa selektorske pozicije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi