Igor Štimac pronašao trenerski posao

Karijeru nastavlja u Iranu

Igor Štimac pronašao trenerski posao

Igor Štimac, koji je bio među kandidatima za selektora BiH, pronašao je novi trenerski angažman. 

Hrvatski trener u narednom periodu će voditi iranski klub Sepahan, a u borbi za poziciju pretekao je Bernda Schustera i potom potpisao ugovor koji će trajati do kraja sezone s mogućnošću produljenja. 

Sepahan je prošlosezonski prvak i u iranskom prvenstvu trenutno zauzima šestu poziciju s negativnim nizom od šest utakmica bez pobjede. Trenutno za prvoplasiranim zaostaje pet bodova, a prvu sljedeću utakmicu će imati protiv rivala Nafta iz Teherana.

Inače, Štimcu je ovo četvrti angažman u dosadašnjoj trenerskoj karijeri. Pored hrvatske reprezentacije još je vodio Zadar i Zagreb. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti