Igor Tudor na pragu novog angažmana

Ne želi više biti pomoćnik

Igor Tudor na pragu novog angažmana

S. Mlaćo

Igor Tudor neće dugo biti bez posla.

Naime, Tudor je kandidat za trenera Verone.

Tako bar prenosi Sky Sport Italia koji navodi da će Tudor naslijediti još jednog Hrvata Ivana Jurića koji je otišao u Torino.

Tudor je radio sa Anderom Pirlom u Juventusu, a odlaskom ovog stručnjaka i on je postao slobodan da potraži novi posao.

Nedavno je kazao da više nikada pristati da bude pomoćnik.

"Bila je teška sezone. Na kraju smo uspjeli da se plasiramo u Ligu prvaka i osvojimo Kup Italije. Nakon toga su nam dali otkaz. Žao mi je zbog toga i mislim da to nije bio pravi potez. Ipak, ono što sam odlučio jeste da više nikada neću biti nečiji pomoćnik", kaže Tudor i nastavlja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Pirlo me zvao u Juventus. Imao je pet izbora i na njemu je bila odluka. On je izabrao mene, ali kako je blizak s Robertom Baronijem i njega je doveo. Kasnije je došao i jedan pomoćnik za analize. Ono što mi je najviše zasmetalo jeste što smo svi bili na istom nivou".

"To nije bilo fer jer na kraju krajeva ja sam trener. To sam prihvatio samo jer se radi o Juventusu. Sada čekam novu šansu, ali samo na poziciji prvog trenera jer više neću da budem pomoćnik. Volio bih da idem u Veronu gdje je Ivan Jurić napravio odličan posao. Tu je i Sassuolo i vidjet ćemo šta će biti na kraju".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi