Igra utakmicu života u srijedu, ali posta se ne odriče

Znaju se prioriteti

Igra utakmicu života u srijedu, ali posta se ne odriče

Edmir Škorić
Teme:

Ajax u utakmici sezone u srijedu dočekuje Tottenham, kojeg je u prvom duelu polufinala Lige prvaka savladao sa 1:0.

Ajaxu se smiješi novi veliki uspjeh nakon što je ovog vikenda osvojio Kup Holandije, a u prethodnim sedmicama "obrisao" Real Madrid i Juventus u Ligi prvaka.

Ukoliko u srijedu izbore finale Lige prvaka, igrači Ajaxa postat će najveći sportski junaci 2019. godine. I dok se čeka ta velika utakmica, neki igrači Ajaxa susreću se s pitanjem da li će postiti jer je danas nastao Ramazan.

Nije lako čitav dan biti bez hrane i pića, a onda navečer igrati utakmicu baš u vrijeme iftara, ali 21-godišnji Noussair Mazraoui nema dilemu. Ovaj Marokanac planira da posti i u srijedu, a u Amsterdamu će iftar biti 17 minuta nakon početka meča Ajax - Tottenham.

"Postit ću. Igrat ćemo u 21h u srijedu, a nakon petnaestak minuta, ako bude potrebno, mogu da odem do klupe da se napijem vode, u slučaju da budem na terenu", kazao je Mazraoui, dodavši:

"Postoje različita mišljenja, ali ovo je moj izbor".

Ajaxov fizioterapeut Raymond Verheijen je nedavno za De Telegraaf kazao da misli kako je nemoguće da igrači poste.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nadam se da i sami igrači msile kako je to nemoguće. Zamislite da ništa ne jedu i ne piju, a onda igraju 90, pa možda i 120 minuta. To bi bilo opasno", kazao je Verheijen.

Osim Mazraouija, u Ajaxu su muslimani i Hakim Ziyech, te Zakaria Labyad. Sva trojica planiraju da ovaj mjesec poste.

Top Komentari

Leo
Čak i ako niste musliman morate ovom liku čestitati.
15 0
TipsterXO
Idiot, ko da ne može jedan dan preskočiti.
0 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti