Igrač Barce, koji je na posudbi u Valladolidu, pozitivan na Covid19

Prenosi Mundo Deportivo

Igrač Barce, koji je na posudbi u Valladolidu, pozitivan na Covid19

Barcelonin nogometaš, koji je trenutno na posudbi u Real Valladolidu, Matheus Fernandes, pozitivan je na koronavirus, prenosi Mundo Deportivo.

U sklopu testiranja pred povratak treninzima u španskoj La Ligi između ostalog su uzeti uzroci od fudbalera Real Valladolida i ustanovljeno je da je brazilski veznjak trenutno zaražen Covidom19.

On je odmah poslan u izolaciju i odvojen je od saigrača. Tu će provesti narednih 14 dana.

Inače, osim njega, piše se kako je i još jedan igrač Valladolida, Oscar Plano, također bolestan.

Za Matheusa su ovo nove loše vijesti jer ionako nije upisao ni jedan nastup u La Ligi otkad je stigao na posudbu početkom febrauara mjeseca.

Inače, on je do februara bio igrač Palmeirasa, ali nakon što ga je Barca kupila odmah je poslan na posudbu u Valladolid kako bi bio na oku čelnicima katalonskog kluba.

Trenutna situacija oko koronavirusa vjerovatno znači da će brazilski veznjak ostati na posudbi u Valladolidu još godinu dana jer defintiivno do kraja ove sezone neće steći potrebno iskustvo kako bi se prebacio u Barcelonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim Matheusa još je nekoliko igrača iz La Lige i Segunde pozitivno na Covid19, ali za sada njihova imena nisu otkrivena. Ranije su čelnici lige pojasnili kako očekuju između 25 i 30 pozitivnih slučajeva tokom testiranja koja su održana pred povratak na trening.

Inače, igrači za sada smiju samo individualno da treniraju u trening centrima, a od 18. maja bit će dozvoljeni i treninzi u manjim grupama. Liga bi se, ako bude sreće, trebala nastaviti početkom juna.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

edo111
**** VAM COVID19 mater vise
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi