Igrač kojeg je Misimović nagovarao da igra za BiH potpisao za Zurich

Vratio se u Švicarsku

Igrač kojeg je Misimović nagovarao da igra za BiH potpisao za Zurich

Teme:

Dijaspora je bila i sasvim sigurno će još godinama biti 'izvorište' odakle će se crpiti novi reprezentativci BiH.

Mnoštvo je onih koji su odrasli izvan granica BiH i danas s ponosom nastupaju za Zmajeve, počevši od Miloševića, Pjanića do Bešića, a u krovnoj kući bh. fudbala su prethodnih godina pokušali privoliti još nekoliko kvalitetnih fudbalera. U većini slučajeva su i uspjeli, no postoje i oni koji su se zahvalili na interesovanju.

Tako su igranje za BiH, između ostalog, odbacili Vejinović, Gudelj..., a na toj listi je i ime 20-godišnjeg Vasilija Janjičića kojeg je Zvjezdan Misimović pokušavao nagovoriti da švicarski dres zamijeni onim naše zemlje.

"Misimović je pričao sa igračem. Tada je rekao da mu treba vremena da razmisli. Nije održao riječ i poslije se nije javljao", ispričao nam je Elmir Pilav.

U tom periodu Janjičić je važio za nadolazeću zvijezdu, sa 18 godina bilježio je nastupe za Hamburger SV, ali u međuvremenu očekivanja nije opravdao. Ovog ljeta bio je primoran da napusti njemački klub i vrati se u Švicarsku gdje je, kako je objavljeno, potpisao trogodišnji ugovor s tamošnjim Zurichom.

Janjičićevi roditelji su inače porijeklom iz Bijeljine.

Top Komentari

konjnakvadrat
Bijeljina je vazda bila rasadnik talenata u fudbalu, nesto kao Srebrenik u zvijezdama granda
1 2
starmac
Ceka poziv iz Srbije.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi