Neredi u Švicarskoj: "Kukavički napad na navijače Napolija"
Foto: Twitter

Domaći huligani spremili zasjedu

Neredi u Švicarskoj: "Kukavički napad na navijače Napolija"

Večeras se u Švicarskoj igra prvi meč 1/16 finala Lige Evrope u kojem će FC Zurich ugostiti Napoli.

U Zurich je stigao značajan broj navijača italijanskog tima, a sate uoči utakmice je obilježio i incident.

Naime, italijanski reporter Carlo Alvino je saopštio da su navijači Zuricha napravili zasjedu i napali pristalice Napolija, a svoju tvrdnju je "potkrijepio" i fotografijom incidenta.

"Kukavički napad na navijače Napolija. Automobili sa italijanskim tablicama su okruženi i napadnuti. Sve se desilo nedaleko od stadiona", istakao je Alvino i poručio da je policija sporo reagovala.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Inače, u blizini stadiona se večeras nalazi velika grupa navijača Napolija, uključujući i određeni broj lokalnih stanovinka porijeklom iz Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi