Igrač koji je bio na radaru N/FSBiH dobio poziv Slovenije

Kek ga nagradio

Igrač koji je bio na radaru N/FSBiH dobio poziv Slovenije

Na najnovijem popisu selektora reprezentacije Slovenije našlo se nekoliko novih imena.

Kako su Slovenci gotovo bez ikakvih izgleda da izbore plasman na Euro 2020., selektor Matjaž Kek predstojeće dvije utakmice će iskoristiti kako bi isprobao neke nove igrače, a među njima je i Haris Vučkić.

Ima je to 27-godišnjeg fudbalera čiji su roditelji iz BiH, tačnije iz mjesta Sanica nedaleko od Ključa, a poziv je zavrijedio zahvaljujući sjajnim igrama koje ove sezone pruža u dresu holandskog Twentea.

Vučkić je inače rođen u Ljubljani, a iako je još od najranije dobi igrao pod zastavom Slovenije, u prošlosti se dovodio i u vezu sa Zmajevima. Bilo je to još 2012. godine kada je na kormilu našeg nacionalnog tima bio Safet Sušić.

"Slovenija mi je dala sve. Tu sam rođen. Tu sam trenirao... Ali, nikad se ne zna šta život nosi", govorio je u prošlosti Vučkić na pitanje Slovenija ili BiH.

Osim Vučkića, od novih imena Kekove pozive dobili su Amadej Vetrih, Rajko Rep i Martin Milec.

Top Komentari

Mowzilla
Zar ovaj još igra fudbal...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti