Kobna noć za reprezentacije iz regiona: EURO kroz kvalifikacije za neke ostaje samo san...

Kvalifikacije za EP

Kobna noć za reprezentacije iz regiona: EURO kroz kvalifikacije za neke ostaje samo san...

Širom Evrope i večeras su igrane utakmice kvalifikacija za ERO.

U Tallinnu kod Estonije gostovala je selekcija Njemačke i slavila rutinsku pobjedu. Elf je na samom početku meča, tačnije u 14. minuti, ostao sa desetoricom jer je crveni karton dobio Emre Can.

Ipak, i u takvoj situaciji Njemačka je razbila domaću selekciju sa 3:0. Pogađali su Gundogan dva puta i Werner jednom. Sve golove Nijemci su postigli u drugom poluvremenu.

Kvalifikacije za EP, grupa C:

Estonija - Njemačka 0:3

Reprezentacije iz regiona koje su se nadale EURO-u prije ovog kola su Slovenija i Sjeverna Makedonija, ali više se ne nadaju. Tačnije, Sjevernomakedonci i dalje imaju teoretske šanse, ali mnogo su ih srozali nakon današnjeg poraza kod Poljske. Poljaci su slavili sa 2:0, a pogađali su Frankowski i Milik. Oba puta asistent je bio Lewandowski.

Slovenija i Austrija su igrali jedan od derbi mečeva 8. kola grupe G, a na kraju su Austrijanci slavili u Ljubljani sa 1:0. Pogodio je Posch u 21. minuti i Austrijanci su tako gotovo osigurali EP.

Situacija u ovoj grupi je sada takva da Poljska ima 19, Austrija 16, a Sjeverna Makedonija i Slovenija po 11 bodova. Do kraja su još samo dva kola.

Kvalifikacije za EP, grupa G:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Poljska - Sjeverna Makedonija 2:0

Slovenija - Austrija 0:1

Top Komentari

87618
E pa nemozemo svi bas na Euro, pola neka nas ide , opet dobro
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi