Morata sredio Crystal Palace, Chelsea i dalje bez poraza

Siguran trijumf Plavaca

Morata sredio Crystal Palace, Chelsea i dalje bez poraza

Chelsea je u 11. kolu Premier lige na svom terenu savladao Crystal Palace sa 3:1.

Publika na Stamford Bridgeu je na prvi gol čekala do 32. minute, kada je Morata na asistenciju Pedra pogodio za vodstvo Plavaca od 1:0.

Igrao se 53. minut kada je Townsend donio Crystal Palaceu izjednačenje, ali je 12 minuta kasnije Morata novim golom vratio prednost domaćim. Asistirao mu je Eden Hazard, koji je u igru ušao samo minutu prije toga.

U 70. minuti je postavljen konačan rezultat utakmice, a strijelac je bio Pedro.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Alvaro Morata je svakako bio prvo ime susreta, ali je mogao i do hat-tricka u posljednjim trenucima susreta. Španac je izbio sam pred Hennesseyja i pokušao ga je lobovati, ali neuspješno.

Chelsea je i dalje bez poraza, a zauzima drugo mjesto na tabeli sa 27 bodova, dva manje od vodećeg Cityja. Crystal Palace je na 14. mjestu sa osam bodova.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti