Igrač Las Palmasa odbio Barcu: Ne želim novac, želim igrati
Foto: EPA

Mauricio Lemos ne želi na Nou Camp

Igrač Las Palmasa odbio Barcu: Ne želim novac, želim igrati

Midhat Šljivak

Defanzivac Las Palmasa Mauricio Lemos odbio je prelazak u ekipu Barcelone.

Ovaj 21-godišnji štoper imao je na stolu ponudu katalonskog velikana, ali ju je on odlučio odbiti. Dres ruskog Rubina iz Kazana zamijenio je Las Palmasovim, gdje ove sezone igra dosta dobro.

Objasnio je zašto nije prihvatio ponudu s Nou Campa.

"Dolazili su do mene i govorili su da me žele vidjeti u svojim redovima. Ipak, već sam pregovarao s Las Palmasom, gdje sam već bio na posudbi. Bila je to teška odluka, ali sam igrao na sigurno. Razgovarao sam s porodicom i odlučio da ne prihvatim ponudu Barcelone", rekao je Lemos, te je dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mnogi igrači biraju ime umjesto mogućnosti da igraju. Ako jednom potpišem za takav tim, želim tamo i igrati. Ponuda Barce me nije uvjerila da će tako biti. Ne želim novac u ovim trenucima, već da napredujem kao fudbaler", rekao je ovaj mladi fudbaler.

Lemos se i ovog ljeta povezuje s Kataloncima. Međutim, Urugvajac očigledno ima druge planove, a ugovor ga s Las Palmasom veće do 2021. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi