Igrač Napolija odbio Vahu

Ne želi da igra za Maroko

Igrač Napolija odbio Vahu

E. Škorić

Kévin Malcuit (28) ponovo je odbio poziv iz Maroka.

Informacije još nisu potvrđene, no sve upućuje na to da Malcuit i dalje neće prihvatiti poziv selektora Maroka Vahida Halilhodžića.

Vaha je defanzivca zvao za prijateljske mečeve protiv Libije i Gabona koji su na programu 11. i 15. oktobra, ali je njegov agent izjavom u medijima otkrio da igrač i dalje mašta o dresu Francuske u kojoj je rođen.

"On se već neko vrijeme nada pozivu Francuske, koji još ne dolazi", rekao je igračev agent Bruno Satin.

Malcuit je rođen u Chatenay-Malabryju u Francuskoj, ali njegova majka je iz Maroka. Kako još nije nastupao ni za jednu selekciju, u Maroku su se nadali da bi mogao da prihvati pozv Vahe.

Kako sada stvari stoje, bh. trener morat će da se pomiri s činjenicom da gubi bivšeg igrača Monaca, St. Etiennea i Lillea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi