Vahi ne ide najbolje: "Bolnu istinu svi moraju prihvatiti"
EPA

Iskren nakon dvije utakmice

Vahi ne ide najbolje: "Bolnu istinu svi moraju prihvatiti"

Našem Vahidu Halilhodžiću ne ide baš najbolje na novom poslu.

Proslavljeni bh. trener nakon što je napustio francuski Nantes nije dugo pauzirao. Dobio je mnoštvo ponuda, a najkonkretnija bila je ona iz Maroka čiju će reprezentaciju pokušati da, između ostalog, odvede i na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Kataru.

Odmah po dolasku Vaha je zasukao rukave, uveo je čeličnu disciplinu po kojoj je i poznat, ali stvari, barem zasad, ne izgledaju baš najbolje. U dosad dvije odigrane utakmice Marokanci su pobijedili Nigeriju s 1:0 i remizirali s Burkinom Fasom (1:1), no igra koju su pokazali daleko je od one kakvoj teži.

"Današnja reprezentacija Maroka nema šanse da se plasira na Svjetsko prvenstvo. Svi moraju prihvatiti ovu malu istinu koja uvijek malo boli", rekao je Halilhodžić.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Poručio je Halilhodžić kako njegovi igrači moraju ozbiljno svahtiti posao koji je ispred njih, jer samo uz ozbiljan pristup mogu biti konkurentni na najvišem nivou i samim tim ostvariti ciljeve. 

Halilhodžić je, podsjetimo, na klupi Maroka naslijedio Hervea Renarda, a u ovoj afričkoj selekciji nezvanično zarađuje oko 80.000 eura na godišnjem nivou.

Top Komentari

BJB1
Vaha pratis li nasu drzavu?il samo procitas slucajno rezultat kad se umoris brojati pare
3 0
Ljacmu1
Pobjeda i remi i ne ide?! Igru nemaju od prijašnjeg trenera, ali je sumnjam da će ih Vaha posložit, kao ni da ce biti konflikata. Alžirci su pošteniji i više su mu pasali.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije